In close-up: kwasten

In close-up: kwasten


“Kwasten” is de tweede workshop, uit drie, van de textielenthousiast Katja van der Steen van de serie “In Close Up”, waar zij de verschillende catwalkkledingstukken van de hedendaagse ontwerpers analyseert.


Tijdens de workshop legt zij uit hoe je de bepaalde, interessante technieken, die de ontwerpers gebruiken, ook kan namaken.


Katja vertelt over de inspirerende voorbeelden waar de kwasten zijn gebruikt voor decoratie van kleding en accessoires. Wereldwijd te zien op historische portretten, tot in de hedendaagse haute couture collecties van Balmain, Disquared2 en veel anderen.


Tijdens de workshop leer je hoe je een perfecte kwast maakt en met kralen versiert om een schitterend decoratief element te krijgen.

Over de docent: Katja van der Steen experimenteert graag met verschillende ambachtelijke en hedendaagse technieken op het gebied van textiel en handwerk. Ze zit in het laatste jaar van de Meesteropleiding Coupeur met de specialisatie in herenkleding en heeft net een succesvolle stage afgerond bij Bolsjoi Theater in Moskou.

De volgende materialen heb je nodig voor de workshop:

 1. viscosegaren (ongeveer 100 m voor één kwastje);
 2. sterke garen in kleur van viscosegaren;
 3. kralen (15/0 in twee kleuren);
 4. dunne naald waar de kraal door past (maat 11 of 12);
 5. kartonnen sjabloon of plastic kaart (8.5/5.5 cm);
 6. scherpe schaar of/en scheermesje;
 7. ringetje;
 8. tang om een ringetje mee dicht te maken;
 9. elektrische waterkoker;
 10. sushistok of mes;
 11. papierklem.

Hoe kan je voor de workshop inschriven

De online workshop vindt plaats op zaterdag 12 februari 10.00-12.00 uur via Zoom, je krijgt de link toegestuurd.

Je kunt jezelf zo aanmelden:

BMA-leden

Maak €12.50 over naar rekeningnummer NL51RABO0145241505 o.v.v. je lidmaatschapnummer.

Niet-leden

Maak €25 over naar rekeningnummer NL51RABO0145241505 o.v.v. je e-mailadres.

Daarna krijg je de bevestiging van inschrijving, Zoom-link en meer informatie via e-mail.

Materialenpakketje

Je kunt ook (zolang de voorraad strekt) het pakketje met materialen voor de workshop apart bij Katja bestellen via e-mail: info@katjavandersteen.com. De kosten van het pakketje zijn €32.40 en je kunt uit zes verschillende kleurencombinaties en zilver- of goudkeurige fourtinuren kiezen. 

Het is mogelijk meer kleuren te bestellen: voor de extra tweede set (klosje + twee kleuren kralen + ringetjes) komt er €16.10 extra bij. Voor de derde set is dat €12.50.  De prijzen zijn inclusief btw